Sista veckan på centret!

11:54 by

 

Under vår sista vecka på centret åkte vi till skolorna i Hadakoti, Sonali, Sonla och Kandar för att lämna fotbollar, volleybollar och frisbee som vi köpt. Under våra besök i Hadakoti och Sonla la vi märke till att flera barn saknade hela strumpor och skolväskor, och därför bestämde vi oss för att ge alla barnen varsin skolväska. I skolväskorna hade vi lagt strumpor, skrivblock och pennor. Skolorna fick också färgpennor och saxar. Detta var mycket uppskattat av både barnen och lärarna.

 

20160423_105614Barnen i Hadakoti med sina nya skolväskor.

IMG_3246Barnen i Sonla väljer varsin väska.

IMG_3201MIranda, Olaf och barnen i Kandar då vi lämnade fotbollar, volleybollar och frisbees.

IMG_3196Vi lärde barnen att kasta frisbee eftersom det var första gången för många.

IMG_3189Barnen i Sonali.

Under vår sista vecka på centret åkte vi även flera timmar upp i bergen för att vandra på hög höjd i ett område som heter Chopta. Dock var det även denna gång dimmigt, så vi kunde inte se de allra högsta topparna. Trots detta var utsikten helt fantastisk!

20160426_091450Devendra, Olaf, Pundir och Miranda i Chopta.

På vägen tillbaka till centret stannade vi till i Gopeshwar för att besöka Himads huvudkontor. Där fick vi träffa personer som arbetar inom olika områden inom Himad, bland annat Child Line och Livelyhood. Vi fick mycket information kring hur Himad arbetar och inom vilka olika områden.

IMG_3291Utanför Himads huvudkontor i Gopeshwar.

Vår näst sista dag på centret fick vi besök av folk från andra områden inom Himad. De kom för att lyssna på våra erfarenheter av vår praktiktid. Vi fick berätta för alla om vad vi varit med om under våra veckor i Indien, och Pundir och Devendra delade med sig av sina erfaranheter av vår praktiktid. Det var ett fint och känslosamt avslut.

20160427_130914Vi tillsammans med folk från Himad.

Vår sista kväll på centret blev vi överaskade med långbord, tårta och ballonger för att fira Olafs födelsedag och för att tacka oss för denna tiden. Även om det är svårt att lämna centret och alla fantastiska människor så hade vi en väldigt fin sista kväll. Våra sista dagar tillsammans med Devendra och Pundir spenderade vi i Derhadun och i Delhi. I Derhadun var det tänkt att vi skulle besöka ett universitet, men tyvärr hade de annat planerat just de dagarna då vi var där.

Tiden går så snabbt! Vi har svårt att förstå att våra veckor på Himad Education Centre är över. Vi är otroligt glada över att vi tog chansen att göra några veckors praktik i Indien. Något som vi verkligen aldrig kommer ångra!

Allt gott!

Hälsningar från Indien.

// Miranda och Olaf

Comments are closed.