Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Första dagen i Delhi!

Postat den 7th November, 2016, 17:02 av

Hej,

Nu har vi gjort vår första dag i Delhi. När vi kom till hotellet tidigt imorse fick vi checka in på våra rum och fick då gå och lägga oss för några timmars sömn. Därefter väntade lunch på hotells takrestaurang. Vi alla blev nog positivt överraskade av vilken god mat som serverades. Efter lunchen var det dags för oss att få lite sightseeing i den stora staden. Dagen har bestått av flera tuktuk-resor och vandrat har vi gjort i flera kilometer. Vi har bland annat fått se “India gate” som är en triumfbåge. Denna byggdes för att hedra minnet av de indiska och brittiska soldaterna som kämpade för den brittiska armén under första världskriget. På minnesmärket finns det inristat namnen på fler än 13 000 indiska och brittiska soldater som dödades i det afghanska kriget 1919.

 

Efter att vi varit och besökt “India gate” vandrade vi vidare till ett stort och pampigt palats där presidenten bor och närliggande imponerande ministerier runt om. På vägen till presidentpalatset blev Kristoffer stoppad av en Indisk tv-kanal och blev intervjuad om vad han ansåg om luftföroreningarna i landet. Något vi uppmärksammat under första dagen i Delhi är att det verkar vara mycket luftföroreningar och avgaser i luften. Det är väldigt dålig sikt då föroreningarna ligger som ett “dammoln” över staden.

 

Nu är vi tillbaka på hotellrummet för dagen. Klockan är snart 21:30 lokal tid och vi ska strax gå och lägga oss så vi orkar shoppa hela dagen imorgon! Imorgon ligger fokuset på att vi ska handla det vi behöver till våra workshops för de pengarna vi fått ihop i vår insamling. Vi vill ännu en gång passa på att tacka alla som har varit med och bidragit så att vi kan genomföra detta! 🙂

 

Kort och gott, första dagen sammanfattar vi med massa nya och härliga intryck. Det är verkligen en kulturskillnad att komma hit och vi trängs med kossorna på gatorna mitt i en väldigt livlig trafik. Ha det bra där hemma så hörs vi! 🙂

 

Kram från Emilia och resten av gänget!

 

 

img_0175

En av dagens tuktuk-färder!

img_0139

Gatan där vårt boende ligger på i Delhi.

img_0141

Vi fick även se en apa som klättrade på byggnaden utanför hotellet.

img_0153

India gate!

img_0166

Kristoffer blir intervjuad och filmad av indisk TV.

img_0172

Det var så här nära vi fick komma presidentpalatset…

img_0179

Kossan ska också få lite mat! 🙂

Det här inlägget postades den November 7th, 2016, 17:02 och fylls under Indien

Comments are closed.