Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Indiskt bröllop!

Postat den 27th November, 2016, 15:19 av

24/11
Idag var startskottet för ett bröllop som vi blivit inbjudna till. Och inte vilket bröllop som helst utan en av våra handledares bröder! Efter en timmes jeepfärd var vi framme hos brudgummen som hade bjudit in till fest. Först fick vi välkomstsnacks och minglade med brudgummens släkt och vänner. Senare under kvällen blev det dans för de som orkade. Det blev även en del fyrverkerier när solen gått ner. Runt hundra personer var närvarande. En mycket trevlig kväll!

Tjejerna i "sarees".

Tjejerna i “sarees”.

img_5515

25/11
Dag två var det var dags för själva bröllopsceremonin. Vi hade köpt traditionella indiska kläder att ha på oss. Tjejerna hade ”sarees” och pojkarna ”korta”. Dagen startade med att Emilia, Izabella och Mathilda fick åka och äta frukost samt göra sig i ordning tillsammans med andra inbjudna kvinnor. Nån timme senare åkte Marcus och Kristoffer till tjejerna och gick gemensamt till ceremonin. Brudparet satt på en upphöjd tron utomhus under ett tält. Framför var det rader med stolar som gästerna satt på. Ceremonin var vacker och efter blev vi tillsammans med de andra bjudna på mat innan jeepfärden tillbaka till HIMAD center.

Vi och vår handledare Pundir (högst upp till vänster) samt brudparet.

Vi och vår handledare Pundir (högst upp till vänster) samt brudparet.

Mvh
Emilia, Izabella, Marcus, Mathilda och Kristoffer

Det här inlägget postades den November 27th, 2016, 15:19 och fylls under Indien

Comments are closed.