Så nära men ändå så långt borta

13:19 by socionomstudenter

Vi landade i Delhi runt halv 6 på morgonen indisk tid. Direkt möttes vi av vad vi trodde var dimma, men dimman hade en distinkt lukt av förorening. Vi blev hämtade av personal från HIMAD Education center som körde oss till ett mindre hotell i centrala Delhi. Vi hade sedan innan en aning om att trafiken i Indien skulle vara för oss väldig kaotisk men det är svårt att förklara hur rent ut sagt galen den är. Vi kunde inte urskilja några regler över huvud taget och alla bilar och lastbilar kör precis som de vill och alla tutar stup i kvarten som signalerar omkörningar. Väl framme vid hotellet så åt vi lite frukost på soltaket som överblickade gatan utanför. Något som slog oss var hur smutsigt gatan var, men vi kände att det var exakt här vi ville vara för att uppleva hur folket bor och lever. Ovanför finner ni en bild som vi tog från vår “uteservering” där ni själva kan se hur det såg ut. Senare på dagen så hade vi lite sightseeing genom en taxiresa för att få en bättre bild av Delhi. Vi åkte till olika tempel och andra nationalmärken som Wall of India & Presidentpalatset.

Dagen därpå så började vår resa klockan 05.00 och vi visste sedan innan att vi hade en lång bilresa framför oss som skulle ta oss från Delhi till HIMAD:s center i Himalaya. Vi var 8 vuxna och ett barn i jeepen  som vi färdades i under över 14 timmar i sträck. En intressant instickare är att barnet som var i 3-års åldern var den person som gjorde minst väsen av sig av den långa resan, trots att han redan i början spydde rakt ut genom fönstret. Efter ca 8 timmar så kom vi fram till foten av Himalaya. Måste säga att det är ett otroligt vackert område. Vägarna var minst sagt suspekta, nu pratar vi om vägar som över, runt och under berg och vägarbete leds av vad vi tror är lokalbefolkningen. Vi måste ge lite creds till vår chaufför som manövrerade bilen på ett sätt som får rallyförare att bli imponerade. Vägarna var väldigt smala och näst intill hälften av bilarna vi mötte på den 6 timmar långa bergsvägen var lastbilar. Som ni ser på bilden ovan så var vägarna ganska undermåliga men vi kände oss ändå trygga då föraren var erfaren av vägarna i området.

Direkt när vi kom fram så serverades det mat som består av ris, grönsaksgryta och indiskt bröd och det är just den maten vi kommer bli serverade två gånger per dag de kommande 7 veckorna, smaskigt va?

Vyn från centret kan enbart beskrivas som att det är från en annan värld. Det första vi möts av när vi vaknar är den utsikt som ni ser på den sista bilden. Kan inget annat än att gotta oss åt hela närvaron.

Nu sitter vi här dag 2 i Himalaya och har idag gått igenom lite hur de kommande veckorna kommer se ut och vad vi ska tänka på. Det är många intryck att ta in och vi ser fram emot att få ta del av denna härliga kultur.

Det var allt för idag, men vi ska försöka att uppdatera med bilder och information om vårt dagliga arbete så ofta som möjligt!

 

 

Comments are closed.