Första tiden

15:00 by socionomstudenter

Namaste

 

Vi har nu börjat komma in i rutiner och dagarna börjar flyta samman. En vanlig dag börjar med chai-the på taket kl 07:00, sedan är det frukost kl 08:00 som består utav: vitt toastbröd med smör, vatten som har en distinkt eftersmak av spadet från bullens varmkorv, nybakat chapati (tunnbröd) och grönsaksröra. Efter frukosten kör vi lite morgonfys i trädgården i solen.


Kl 10:00 börjar våra sammanträden med Dr D.S Pundir. Dessa sammanträden börjar oftast lätt för att sedan gå in på djupa reflektioner. Vissa dagar är det även annan HIMAD-personal närvarande.
Kl 13:00 ringer gonggongen och då står maten framdukad på bordet. Maten består av: ris, linsgryta, grönsaksröra och chapati.
Efter lunch fortsätter våra sammanträden med Dr D.S Pundir där vi redan haft många djupa och givande diskussioner angående socialt arbete både på lokal och internationell nivå.
Vid 16:30 avslutas sammanträdena och vi bidrar då ofta med fysiskt arbete på centret (som ni ser på bilden ovan).  Därefter är vi lediga fram till middagen som serveras 19:00. Middagen består av exakt samma rätter som lunchen.
Maten var god första dagen, men efter att äta samma sak 3 gånger om dagen och 5 dygns konstant magbesvär (somliga mer än andra) så är vi redan nu fruktansvärt trötta på den. Som tur väl är så är det bara ca 40 dagar kvar 😉

Detta schema kommer att se ungefär likadant ut de första två veckorna med undantag för studiebesök på lokala projekt i närliggande byar.

One Response to “Första tiden”

  1. Hampus von Platen says:

    Då räknar jag med att se riktigt rippade pojkar när ni kommer hem =)