Ny grupp socionomstudenter till Himalaya

17:32 by socionomstudenter

Hej!

Vi heter Nicoline Roth och Karin Widgren och är den andra gruppen som har praktik i Himalaya, Indien. Avresedatumet är den 7 november och vi kommer hem igen den 20 december. Vi kommer arbeta tillsammans med den indiska organisationen HIMAD och hålla i workshops för lokalbefolkningen. Det ska bli otroligt spännande och vi är väldigt taggade!

Just nu är vi i full gång med förberedelserna inför resan. Dels håller vi på med workshopsen i engelska och klass/socialpolitik som vi ska genomföra på plats för olika grupper i området. Dels samlar vi in pengar till en musikutrustning som vi ska använda oss av när vi håller workshops. HIMAD kommer få behålla instrumenten och använda dem under sina utbildningar efter vi har åkt hem igen. Musikinstrument kan vara ett bra sätt att nå deltagare trots språksvårigheter och kan öppna upp för en avslappnad diskussion och bidra till en trevlig stämning.

Insamlingen har hittills genererat en del pengar, men vi vill självklart ha mer för att kunna köpa många olika typer av instrument! Vill ni skänka en slant kan ni sätta in pengar på:

Karin Widgren
ICAbanken
kontonr: 9271 – 839 512 5

Pengarna kommer oavkortat gå till vårt projekt som handlar om utbildning genom musik.

Församlingen i Finspångs missionskyrka har skänkt 1920 kr från en gudstjänsts kollekt.
Total Media har skänkt 1000 kr.
Övriga personer som skänkt pengar till insamlingen har tillsammans gett 1104 kr.

Totalt har vi alltså fått in 4024 kr. Tack till alla som bidragit!

Vi fortsätter uppdatera med aktuell kontostatus och alla våra förberedelser, så håll utkik!

Kram!

Nicoline och Karin

Comments are closed.