Fuzhou – Gamla stan – Kinesisk kultur

15:41 by socionomstudenter


De första dagarna har gått till att utforska universitetsområdet där vi bor vilket ligger en bit utanför stadskärnan. I fredags tog vi oss in till city med buss vilket tog drygt en timme. Vi hade med oss en student från vår klass som fungerade lite som tolk. Vi fick en guidning på den äldre delen av staden som staten har lagt pengar på för att bevara. Det var många fina byggnader, massor med butiker och olika matställen. Även här var det tydligt att vi är minoritet då några kom fram och ville ta kort med oss. Det var många olika intryck av att gå här då mat är central i deras kultur men att deras djurhållning skiljer sig från den vi själva är vana vid.

Igår hade vi vår andra lektion tillsammans med andra utbytesstudenter. Lektionen handlade om kinesisk kultur där vi bland annat fick lära oss att färger har olika betydelser (rött står för mod), lite om kinesiska festivaler och fingerrörelser för att visa olika siffror.

Comments are closed.