Kinesiska och bergsvandring

12:42 by socionomstudenter

Tjänna tjänna från Kina.
I måndags hade vi kulturlektion med studenter från andra länder, om hur Kinas miljö och geografi ser ut. Vi diskuterade miljöfrågor. Vi upplevde att miljöproblem tas om hand när det väl är försent och att det är landets ekonomi som går först.
I torsdags började vi läsa kinesiska. Vi har hoppat in i en klass som läst kinesiska i fyra månader men vi gör vårt bästa. Vi har exempelvis lärt oss att man inte pratar om vädret i Kina utan maten. Maten är central i Kina. Vi får se vad vi lär oss nästa vecka. Vi hade sista lektionen i psykologi i fredags där vi fick briljera i behaviorismen.
I fredags kväll hamnade vi i ett litet tumult på gatan utanför campus. Vi går ut varje kväll för att köpa mat i små vagnar som kommer efter kl 20. Förmodligen är inte vagnarna lagliga så i fredags kom polisen när vi skulle köpa mat, plötsligt hade alla vagnarna börjat köra iväg. Vi stod och observerade vad som hände, vilket var en obeskrivlig upplevelse. Polisernas roll verkar skilja sig mycket från Sverige. De kom i en gammal minibuss med varsin cigarett i munnen, “restaurangägarna” verkade inte ta polisen direkt på allvar. Vi gick en runda för att hitta någon annan mat och när vi sedan kom tillbaka så stod alla vagnarna på plats igen.
Igår lördag var vi på utflykt till ett berg tillsammans med två klasskompisar och en av tjejernas pojkvän. Det blev en heldagsutflykt med mycket vandring. Vi verkade vara den största attraktionen, trots den vackra naturen. Mitt i allt fanns ett tivoli så Madde fick åka kinesisk version av flumeride.
/Madeleine, Martina och Fredrik

Comments are closed.