H.N.B Garhwal University i Srinagar

12:32 by socionomstudenter

Efter ett par lunga dagar på centret begav vi oss mot staden Srinagar och det universitet vi skulle besöka. En resa på ca 3 timmar. När vi kom till universitetet fick vi ett varmt välkomnande av studenter och lärare. Vi fick en rundtur på deras universitetssjukhus innan vi gick vidare mot the Deparment of sociology and social work. Vi träffade Prof. J.P Pachauri som är “head of the Department”.

Första kvällen fick vi delta i en välkomstceremoni som hölls vid floden i staden. Det var sång, eld, blomkransar och väldigt mycket fotografering.IMG_5277

Vi vid välkomstceremonin.

Resen av vistelsen bestod av olika föreläsningar både av oss och av lärare och studenter på universitetet. Vi fick lära oss mycket om deras kultur, det sociala arbetet i Indien och deras syn på genus. En dag hade vi ett studiebesök på en pirmary school där de hade förberett sång och tal från barnen samt några lärare. Vi fick även introduceras oss och berätta om vad vi gjorde här. Tyvärr fanns det inte mycket utrymme för interaktion med barnen då hela besöket var väldigt uppstyrt. På vägen tillbaka stannade vi vid ett tempel där vi blev serverade lunch på terrassen med utsikt över bergen och floden. Det var väldigt vackert!

IMG_5323

 

Studiebesök med chai på Primary school.IMG_5332

Swami, grundaren till skolan. Han bodde även i templet vi besökte.

Efter den schemalagda tiden hjälpte ett par studenter oss att hitta motsvarigheten till Sveriges ”Den lilla svarta” kallad Sari. Vi fick alla otroligt vackra saris som vi ser fram emot att använda! För övrigt bestod tiden väldigt mycket av fotografering, intervjuer, dokumentärfilmande, medverkade i lokal-tv och bilder på oss florerade i ca fyra tidningar varje dag när vi befann oss där. Efter att ha vistats i rampljuset hela veckan var det obeskrivligt skönt att komma hem till centret där vi nu njuter av en ledig dag i solen på vår terrass.IMG_5291

En av alla tidningar vi var med i. Här från vår första dag!

 

IMG_5300

 

Lyckliga tjejer i sari-butiken!

Imorgon har vi handledningstid och en lugn dag på centret framför oss. Nästa vecka kommer vi troligen att gå på ett indiskt bröllop och då får vi använda våra fina saris!
/ Allihopa

One Response to “H.N.B Garhwal University i Srinagar”

  1. Birgitta Andersson says:

    Så mycket intressant ni får uppleva och som ni sedan kommer att bära med er inombords resten av livet. Ta vara på varje sekund och lycka till i fortsättningen.