Workshop vecka

12:41 by socionomstudenter

Vecka 3 och dags för våra workshops, först ut var Josefine och Lovisa som höll sin workshop på ett hem för föräldralösa barn. Huvudtemat var självkänsla, självförtroende och vänskap. Efter en introduktion läste Lovisa och Josefine upp olika påståenden för ungdomarna som de fick ta ställning till genom att byta plats i ringen alla stod i om de ansåg att påståendet var korrekt. Ungdomarna fick därefter skriva ner tre positiva egenskaper om sig själva som de sedan fick läsa upp för resten av gruppen. Workshopen avslutades med att alla fick måla och tolka ordet Love, som ungdomarna sedan visade upp och beskrev för resten av gruppen.

DSC01678

 

Lina, Zara och Madelene gjorde en del av sin workshop med de yngre barnen utomhus undertiden. De interagerade med barnen genom lekar, fotboll och höll i en fiskedamm i slutet där alla fick var sin present.

DSC01696

De valde att göra hela sin workshop för en grupp med mindre barn i en by vi besökte senare under veckan, som då även innehöll pedagogiska lekar med engelska ord som passade mer för de yngre barnen. Vi började med att lära känna varandra genom att berätta våra namn och våra intressen på engelska samtidigt som vi passade en fotboll till varandra. Barnen fick lära sig den engelska versionen av ”Huvud, axlar, knä och tå”, och lekar som ”Under hökens vingar” och ”Hela havet stormar”. Barnen fick också lära sig färgernas namn på engelska genom en låt vi sjön tillsammans. Huvudtemat var alltså att lära ut engelska till de mindre genom pedagogiska lekar. Även denna gång avslutades det hela med fiskedamm som var väldigt uppskattat!

DSC01871

 

Därefter var det dags för vår (Marits och Victorias) workshop, vi bjöd in de äldsta ungdomarna från hemmet vi besökte tidigare under veckan till centret. Vårt huvudtema var Första Hjälpen och enklare sjukvård. Vi började med att hälsa alla välkomna med svenskt fika bestående av chokladbollar och närproducerad saft. Chokladbollarna uppskattades mest av oss svenskar. Därefter höll vi föreläsning och tog upp: Sår, och sårhygien, infektionssymptom, insektsbett, brännskador, vätskebrist och demonstration av bandageomläggning. Vi lärde ut ABC, Airway, Breathing and Circulation som är de första stegen i Första hjälpen.

DSC01727

Vi demonstrerade de praktiska delmomenten: fria luftvägar, mun-mot-mun metoden, hjärtkompressioner och framstupa sidoläge, som alla fick testa att göra på egen hand. Vi avslutade med att dela ut Första-hjälpen kit ch gick sedan ut i solen där vi satt och pärlande armband som ungdomarna fick ta med sig hem.

DSC01756

 

 

VI hörs snart igen!

2 Responses to “Workshop vecka”

  1. Catarina says:

    Härligt att följa er via bloggen

  2. Catarina says:

    Härligt att få följa med på er resa genom bloggen