Dehra Dun del 1

13:51 by socionomstudenter

Hej alla kompisar!

1 december

Idag åkte vi tidigt från centret till en stad som heter Dehra Dun som ligger ca 7 h bort. Väl framme mötte en kvinna oss som var professor i socialt arbete på Shri Guru Ram Rai (PG) College. De visade oss vart vi skulle bo och det var ett hostel/gästhus på universitetsområdet för läkarstudenter. De visade oss sedan ett stort tempel som låg i stan. Det var väldigt vackert och fridfullt och vi fick även vara med om en kvällsbön. De bjöds på mat i templet varje dag och maten var gratis för alla.

 IMG_5371En del av templet där de ber. Det är ett rum för en av alla deras gudar.

2 december

Dagen började med att vi åkte till universitet där vi fick en rundtur runt hela campus. Vi fick se alla olika avdelningar och deras stora fält för de studenter som studerade jordbruk. Efter att ha lyssnat på en kort prestation om vad de gjorde för socialt arbete på skolan hade vi interaktion med lärare och studenter. Studenterna var väldigt nyfikna och hade många frågor till oss och vi utbytte mycket erfarenheter och kunskaper. Professorerna visade oss även deras stora universitetssjukhus där läkarstudenterna gjorde delar av sin utbildning.

På eftermiddagen åkte vi till en organisation som arbetade med barn med särskilda behov. Varje vardag mellan 16-18 hade de aktiviteter för alla barn och alla var välkomna att delta, även de barn utan särskilda behov. Det var som ett fritids med lärare och volontärarbetare. Just den här dagen hade de mycket förberedelser inför jul och de ritade jultomtar, övade juldansar och gjorde och målade ljusstakar. Det var dock många barn som bara ville leka och sprang runt och spelade fotboll.

IMG_5417Här ser ni en lärare hjälpa en pojke att göra sin ljusstake.

3 december

På morgonen träffade vi rektorn för universitetet och vi en present. Det var en väska med universitetets logga på som var handgjord av en självhjälpsgrupp för män. Vi checkade ut från hostlet och checkade in på hotellet där vi skulle bo resterande dagar i Dehra Dun. På kvällen åkte vi till ett stort köpcentrum där vi för första gången på 5 veckor fick äta snabbmat, glass och lösgodis. Vi var överlyckliga!

 

Del 2 av veckan kommer i nästa inlägg!

 

 

Comments are closed.