Dehra Dun del 2!

16:11 by socionomstudenter

Hej på er igen!

Nu fungerar internet lite grann igen så här kommer del 2 av vårat besök i Dehra Dun.

4 december

Idag gick vi upp tidigt för att åka till staden Mussouri som ligger högt upp i bergen ca 1,5 h från Dehra Dun. Det första vi gjorde var att besöka en språlskola. Skolan låg i en gammal kyrka och lärde ut indiska språk till utlänningar. De berättade att de hade studenter från hela världen och just då var det bl.a. några från Pittsburg University som var där för studier. Rektorn på skolan berättade bakgrunden till skolans uppkomst och lite om indisk historia. Det var en inspirerande man och vi lärde oss mycket av besöket.

DSCN0885Här ser ni språkskolan!

Vid lunch tog lärarna oss till ett bed and breakfast som var riktigt fint med utsikt över staden, underbar trädgård och julpynt överallt. Maten vi fick var jättegod och när vi åt spelades julmusik inifrån vilket gjorde att vi alla kände en liten julkänsla trots att det var sol, grönska och varmt.

DSCN0966

 

 Trädgården från där vi åt lunch!

Vi turistade runt lite i Mussouri resten av dagen och här är en bild på utsikten. Tyvärr var det lite disigt för att kameran skulle få med Himalayas snötäckta bergstoppar. Vi var 7000 feet ovanför marken.

DSC02144

Här är vi 7000 feet ovanför marken i ett utsiktstorn.

 

5 december

Idag hade vi äntligen tid för att inhandla de saker vi tänkt donera till närliggande skolor och de barnhemmet vi besökt. Vi lyckades hitta allting vi behövde vilket bl.a. var musikinstrument, fotbollar, badmintonrack, hopprep och skolbänkar med tillhörande stolar.

616På den här bilden ser ni Lina, Vicky och Josefine som precis inhandlat alla sportartiklar!

På kvällen var vi hembjudna till D.S Pundir som är en av våra handledare. Han och hans familj bjöd oss på riktigt god mat och trevligt sällskap. De bodde i ett stort, fint hus med fin utsikt. Här ser ni en bild på familjen Pundir, dock saknas deras hund Moti.

DSC02270

 Hela familjen Pundir!

Från vänster yngste sonen, vår handledare, frun och den äldre sonen.

6 december

Det här är vår vecka från Dehra Dun. Söndagen bestod av resa hem och idag har vi haft handledning och ub-plugg* ute på terrassen. Idag har även organisationen HIMAD haft en självhjälpsgrupp för ca 50 kvinnor på centret som även fortsatte på måndagen.

Vi har nu börjat inse hur kort tid det är kvar och vi ska njuta så mycket vi kan av den sista tiden! För att få lite julkänsla har vi (Madina**) börjat se julkalendern Pelle Svanslös, ett avsnitt per dag. Annars finns det inte mycket julkänsla att hänga i granen (HAHA) här.

Madina signar ut och vi hälsar till alla hemma i Sverige, även till våra katter som vi inte har.

PEACE OUT BRUHS

 

 

*=Universitetsbibloteksplugg

**=Madeleine och Lina

One Response to “Dehra Dun del 2!”

  1. Catarina Berg says:

    Rolig läsning, kram på er Madina