Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Åttonde veckan!

Postat den 21st October, 2017, 00:38 av

Hejsan!

 

Dagarna bara springer iväg och jag älskar min praktikplats mer och mer. Jag tycker det är kul att reflektera över att jag lär mig nya saker på praktiken varje dag. Denna vecka har jag för första gången fått prova på att vara med killarna. Detta var inte planerat men eftersom många utav tjejerna har åkt hem och hälsat på sina föräldrar behövdes mindre personal i tjejgruppen. Jag är förvånad över att killarna lyssnar ofta bättre på mig jämfört med tjejerna. Min teori är att killarna vet att jag är en ny, ung kvinnlig personal, vilket kan innebära att killarna känner skam om de inte lyder mig. De vet att om de bryter mot reglerna som finns på Stand så blir det konsekvenser, exempelvis att jag leder dem till deras rum och att de får stanna där och tänka över sina “hyss”. Tjejerna skulle kanske inte tycka det var lika jobbigt om jag tog dem i handen och följde dem till deras rum.

 

Jag har varit ledare för olika aktiviteter denna vecka, jag har varit ute och cyklat med killarna samt lärt dem ord och meningar på olika språk. De har uppskattat dessa aktiviteter dock vet jag inte om det är på grund av att aktiviteten har varit rolig eller om det är för att en ny i personalen (jag) har lett aktiviteterna.

 

Igår var vi på utflykt med killarna till Cornwall Park, vi kom iväg senare än vad som var tänkt vilket ledde till att vi fick åka bil upp till toppen av berget istället för att gå. Killarna verkade dock inte vara ledsna över detta, snarare tvärtom.

 

Vi hörs snart igen! / Ida 

 

 

Cornwall Park

 

Det här inlägget postades den October 21st, 2017, 00:38 och fylls under Nya Zeeland

Comments are closed.