Tionde veckan!

23:44 by socionomstudenter

Hej igen!

 

Denna vecka har barnen varit väldigt lugna och lyssnat på personalen, förhoppningsvis beror detta på att barnen varit på Stand i några veckor och känner sig trygga och “varma i kläderna”. Aktiviteter vi gjort med barnen under veckan är ansiktsmask, utflykt till lekplatser, promenader till stranden samt spelat olika instrument. Jag tycker det är roligt att vi gör varierade saker med barnen. När jag kommer till jobbet blir jag alltid överraskad med nya aktiviteter personalen har kommit på. Personalen anstränger sig för att göra saker som barnen tycker om.

 

Jag har haft handledning och vi pratade mest om hur jag kan öva på att bli mer professionell, genom att exempelvis distansera mig från barnen och inte bli “bästis” med dem utan mer som en hjälpare. Vi pratade om att det är viktigt att gå in i rollen som vuxen och exempelvis visa barnen vad som är okej att göra samt vad som inte är okej att göra.

 

Det har kommit en ny praktikant till Stand, jag tycker hon verkar snäll och uppför sig väl.

 

 

Här är vår nya praktikant! Kvack kvack.

 

Vi hörs snart igen! / Ida

Comments are closed.