Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Första veckan på Stand, Nya Zeeland

Postat den 28th January, 2019, 08:49 av

Hallå till er alla där hemma i kylan!

Efter ca 30 timmars flygning anlände vi till slut i Nya Zeeland den 13 januari. Vi kunde ganska snabbt konstatera att ryktet om att Nya Zeeland är världens vackraste land stämmer. Vi har gjort oss hemmastadda hos ett trevligt par som hyr ut varsitt rum till oss båda i deras villa. Här är det högsommar för tillfället och temperaturen varierar mellan 25-30 grader om dagarna, så fryser gör vi inte. Vi valde att flyga ner en vecka innan praktikstart, för det första för att anpassa oss till tidsskillnaden på 12 timmar och för det andra för att skriva hemtenta från föregående kurs.

Den 21 januari startade vår praktik på Stand For Children, vilket är en organisation för utsatta barn mellan 5-12 år. Vi har nu alltså fullgjort en vecka med en massa nya intryck och information. Vi fick höra innan vi åkte att tidigare studenter hade upplevt praktikperioden som bitvis oorganiserad, där struktur och vägledning ibland saknades. Vi kan däremot meddela att så är verkligen inte fallet längre! Vi blev första dagen bemötta av vår handledare och den huvudansvariga för Stand. Vi satte oss i möte där de visade oss hur upplägget för hela praktiken kommer att se ut och med ett färdigt och detaljerat schema. Utöver det så har vi fått tillgång till alla manualer och rutiner som är obligatoriska för verksamheten och vi genomgår även så kallad OJL (on job learning). Alla vi har träffat är otroligt trevliga, tillmötesgående och hjälpsamma. Vi känner oss verkligen välkomnade. Under praktikens gång kommer vi att få pröva på att jobba på olika avdelningar inom Stand, vilket inkluderar bland annat: Whares (avdelningarna med personal som jobbar närmast barnen), community social workers (socialarbetarna ute i fältet), village team leaders (spindlarna i nätet) och educational facility (utbildningsverksamhet inom organisationen).

Vi ser framemot de kommande veckorna och lovar att hålla er uppdaterade! Vi slänger in ett par bilder från veckan.

Mvh,

Rebecka och Daniel

Det här inlägget postades den January 28th, 2019, 08:49 och fylls under Nya Zeeland

Comments are closed.