Sista äventyren i Himalaya

13:18 by socionomstudenter

Nu när vi återvänt till livet på centret så har tillvaron blivit lugn och stillsam. Dessa två veckor har tillägnats att göra centret mer attraktivt, vi har gjort biblioteket färdigt (Bild 1), satt upp världskartan i mötesrummet (Bild 4) och satt upp fotografier av människor som arbetar på himad samt andra som vi besökt m.m.
Vi spenderade måndagen och tisdagen på ett indiskt bröllop där vi behandlades som hedersgäster. Det blev mycket dans och alla ville prata med oss, vi fick dessutom de bästa platserna vid bröllopscermonin samt fick fotas bakom brudparet (Bild 2). Alla uppskattade bröllopet och vi ville knappt åka där ifrån.

De senaste dagarna har vi haft utvärdering av våra veckor i Indien, vi har även gjort skoluppgifter. Häromdagen åkte vi till en fattig by och besökte en skola. Resan upp ditt skulle ta en halv timme först, men det blev tre timmar. Vårt mål med besöket var att möta upp tre stycken barngrupper och en tonårsgrupp, bestående av cirka 30 barn/ungdomar (Bild 3).
Där fick vi information om deras arbete och hur barnen försöker aktivera andra barn som annars är tvugna att vara hemma för att ta hand om sina småsyskon. Igår kväll så hade vi en avslutningsfest på centret, till en början var de bara vi i gruppen men senare anslöt sig även Dr.Pundir och Devendra. Anledningen till festen är att vi sticker till Delhi på söndag för att göra mer studiebesök hos andra organisationer. Vi kommer förmodligen besöka bland annat ett projekt för “transgenders” där de arbetar aktivt för att få dem att HIV-testa sig, själva ordet transgenders har vi själva ingen definition på än. Vi kommer även besöka ett projekt som arbetar i Red Light district med HIV-testning. För er som inte vet vad Red Light betyder så är det området för prostitution. Ett annat projekt vi kommer besöka är Mobile Creshes som arbetar med att skapa dagis för barn till byggnadsarbetare, själva dagisen skapas i anslutning till arbetsplatsen där kvinnor arbetar. Arbetarna har ingen föräldrarledighet så nästan direkt efter födslen så måste de tillbaks till jobbet och har ofta med sig barnen dit.

Nästa blogguppdatering kommer ske om cirka en vecka från världens näst mest befolkade stad (Delhi, 22 miljoner invånare), det kommer bli mycket annorlunda jämfört med hur det är här i Himalaya.

.

Comments are closed.