Colcadalen

20:41 by socionomstudenter

Hej!
Nu har vi gjort vår vecka i Colca-dalen. På slutet av veckan så åkte vi ut i mindre byar för att bo i olika familjer. Vi har bland annat fått mjölka kor, ridit, umgås med familjerna och hjälpt till med djuren. En stor skillnad i dessa rural areas är att många familjer är självförsörjande, de arbetar endast för att få mat. De får sina pengar genom att sälja exempelvis mjölken. Här är familjen viktig och vi märker att alla i familjen hjälps åt för att de ska klara sig, en fin sammanhållning samtidigt som barnen också får ta mycket ansvar. Vi har fått hjälpa till med familjens dagliga sysselsättningar och även ätit med dem, deras traditionella maträtter. Detta har varit en upplevelse för oss och vi har fått en förståelse för hur familjer ute på landsbygden verkligen lever. Det har väckt tankar och livet här är annorlunda jämför med i Sverige, de som bor i rural areas verkar mycket nöjda med sitt liv. De lever för dagen och verkar inte oroa sig så mycket. De känns konservativa och familjerna vi har bott i berättar att de bott i den lilla byn hela livet och att även deras föräldrar är därifrån. Det känns inte som att det är ett alternativ att flytta därifrån för att göra karriär eller liknande. Nu ska vi ha en vecka till med lite olika studiebesök för att nästa vecka börja vår två veckor långa fördjupning som förmodligen blir på en organisation som arbetar med barn.
Hälsningar Lisen & Sara

Comments are closed.