Socionomstudenter utomlands

läs och låt dig inspireras

Detta är min tid

Postat den 26th April, 2015, 07:02 av

Hej alla fina socionomstudenter

Det var ett tag sedan jag skrev eftersom jag var ledig över påsk men också för att jag suttit med min studiegruppsuppgift numero 3, hehe. På påsklovet åkte jag och min sambo till Guldkusten och spenderade tid med min Aussie-familj. Resan gav mig mycket ny kraft och energi och det var härligt att vara med familj och vänner. Första helgen spenderade vi tillsammans med min kusin Shanna och hennes man Tim. Dessa två har gjort samma resa som vi gör i Australien fast dem åkte till Kanada i ett år. Det kändes väldigt skönt att prata med Shanna och Tim eftersom det kunde relatera till hur det kan kännas att vara på resande fot. Detta gjorde att de mer än gärna visade oss runt eftersom det förstod att vi vill se oss omkring så mycket som möjligt. Vi åkte till och med ner till Byron Bay över en dag och glassade på beachen och frossade i god mat och dryck. Det var väldigt trevligt att umgås med min kusin som jag sällan får chans att träffa annars.

Lyckliga över vår weekend med Shanna och Tim åkte vi till farmor ”Nana” som alltid öppnar upp sitt hem för att vi ska få bo hos henne. Vi lagade mat, drack mycket te och bjöds på diverse godsaker som man alltid gör hemma hos min farmor. Vi blev verkligen bortskämda. Farmor och jag pratade om allt från himmel och jord vilket resulterat till många härliga skratt. Familj och vänner har jag insett är det bästa man kan ha och under resans gång har jag fått uppleva innebörden av detta. Jag känner mig tacksam för alla nära och kära som bryr sig i vått och torrt. Jag är evigt tacksam för alla bra personer som influerar mitt liv och ger mig kraft.

Tillbaka på min praktikplats har jag känt mig säkrare, tryggare och gladare. Den är givande, rolig, spännande och personligt utvecklande och jag kommer att suga ut så mycket jag bara kan av denna berikande och inspirerande erfarenhet. Detta är något som jag läste och som inspirerade mig häromdagen. Hoppas det inspirerar dig också:

Let us not look back in anger, or forward in fear but around us in awareness

En av de viktigaste lärdomarna jag fått hittills av min praktik och som jag vill minnas livet ut och även dela med mig av här är, att varje person formar, vägleder och förfinar sin egen väg i livet. På detta sätt kan man ta ansvar över sitt eget unika jag och forma sitt liv dit man själv vill. Denna möjlighet förstod jag finns för alla. För mig handlade det väl om att kasta mig ut i det oväntade, ta tag i spakarna och ansvara för min väg att gå. Det har också fått mig att förstå att det är jag som bestämmer hur jag betraktar mig själv och att jag har ett ansvar för detta och ingen annan. Dessa ord ska omsättas i praktiken.

Något resan till Australien även gjort är att den har gett mig är tid. Jag har kunnat använda tiden för att bena ut vad som är betydelsefullt i mitt liv och vad som gör mig lycklig. Det är min tid nu och jag har unnat mig denna. Jag är glad att jag tog det beslutet. Det har blivit lättare för mig att älska mig själv, både för mina “bra” sidor men också för mina “sämre”. Vad jag menar är att jag inte är perfekt men jag är villig att våga erkänna detta och på så sätt fortsätta att lära, leva och utvecklas.

 

Xx

/Lisa

Det här inlägget postades den April 26th, 2015, 07:02 och fylls under Australien

Comments are closed.